hd porno porno hd porno porno

Ispanak Alzheimer riskini azaltıyor

1.947 okundu

Ispanak Alzheimer riskini azaltıyor
istanbul Teknik Üniversitesi Gıda MühendisliÄŸi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Hikmet BoyacıoÄŸlu, ıspanak gibi ‘folik asit’ içeren yapraklı sebzelerin, yaÅŸlılarda görülen ‘Alzheimer’ riskini yüzde 50 azalttığını söyledi.

BoyacıoÄŸlu, son yıllarda yaÅŸlıların korkulu rüyası haline gelen Alzheimer hastalığı (unutkanlık) ile ilgili olarak, baÅŸyazarlığını Kolombiya Üniversitesi Tıp Merkezi, New York ve ABD’den Jose Luchsinger’in yaptığı araÅŸtırma hakkında bilgi verdi.

Prof. Dr. Boyacıoğlu, 965 kişi üzerinde yapılan araştırmaya göre, yaşlılarda folik asit kullanımının, hastalığın gelişim riskini yarı yarıya düşürdüğünü vurguladı.

Boyacıoğlu, özellikle 35 yaş ve üzerindekilerin, folik asit içeren ürünleri daha fazla tüketmesi gerektiğine işaret etti. Ispanak gibi yapraklı sebzeler, karaciğer, kalp, böbrek, kavun, portakal suyu, enginar, pancar, brokoli, bamya ve kuru baklagillerin yüksek miktarda folik asit içerdiğinin altını çizen Boyacıoğlu, folik asitin vücuttaki tüm biyolojik olaylar, alyuvar oluşumu, amino asit metabolizması, hücre büyümesi ve yenilenmesi için zorunlu olan bir vitamin olduğunu kaydetti.

Alzheimer’in erken bunamanın en genel ÅŸekli olduÄŸunu belirten BoyacıoÄŸlu, hastalığın dünya genelinde 13 milyondan fazla kiÅŸiyi etkilediÄŸinin altını çizdi.
Hastalığın tedavisinin doÄŸrudan ve dolaylı maliyetinin ABD’de 81 milyon Euro’dan fazla, İngiltere’de ise 22 milyon Euro olduÄŸunun tahmin edildiÄŸini kaydeden BoyacıoÄŸlu, “Folik asitin yetersiz miktarlarda alımı kansızlık, zayıf hissetme, kramplar, depresyon, ÅŸizofreni, kalp hastalığı ve bazı kanserlere neden oluyor. Özellikle hamilelik sırasında yeterince alınmadığı takdirde DNA yapımı ve hücre bölünmesindeki rolü nedeniyle sakat doÄŸumlara yol açabileceÄŸi belirtilmektedir.” dedi.
Habertürk

https://www.ozelegitimsitesi.com
http://www.ozelegitimforumu.com
http://www.ozelegitimkulubu.com
http://rehabilitasyon.info
http://www.ozelegitimbolumu.com

%d blogcu bunu beÄŸendi: