OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.

Ana Menü

Faydali Olmasi Dilegi ile...:
3 Aralık Dünya Engelliler Günü ve Ülkemizde Engelliler Üzerinden yapılan Sömürü Yazdır

Türkiye'de son sayımlara göre 8.5 milyon engelli kişi var. Bu kişilerin %90 dan fazlasının sosyal-ekonomik imkanları kısıtlı.8.5 milyon engelli kişinin hakkını savunma, sağlık ve eğitim verme- verdirme amaçlı onlarca dernek ve kuruluş var ama işin acı tarafı da tüm bu dernek ve kuruluşlar sadece kendi çıkarları doğrultusunda çalışmaktadırlar.

Özellikle son günlerde çeşitli yerlerde engelliler yararına para toplama, kermes düzenleme kıyafet satma ve seminer düzenleme gibi çalışmalar adı altında çok büyük maddi vurgunlar yapmaktalar ve sadece kendi çıkarları doğrultusunda çalışmaktadırlar. Hiç biri elle tutulur engelli birey ve ailesine sağlık eğitim ve istihdam projesini gerçekleştirmemişlerdir.




 Devlet büyüklerime sesleniyorum lütfen Türkiye’ de engellileri rant amaçlı çıkar amaçlı kullanan tüm dernek yayın ve kuruluÅŸları kapatın gerekli cezalarını verin. Daha sonra Türkiye sınırlarında bulunan saÄŸlık, eÄŸitim ve maddi ihtiyacı bulunan tüm engelli bireyleri belirleyin. Bu birey ve ailelerine sadece para yardımı yapıp bırakmayın.

Bilinçsiz aileler bu yardımları çaresiz olarak engelli çocuğu yerine kömür, kira, fatura... gibi ihtiyaçlarına harcamaktandırlar. Bu bireylere süresiz eğitim, sağlık ve gerekirse bazılarına barınma hizmetlerini sürekli takiple verdirin. Kısaca engelli bireyleri aç kurtların fırsatçıların eline bırakmayın. Çünkü bazı art niyetli fırsatçı çakallar Türk halkının sağduyusunu fırsat bilerek engelliler üzerinden çıkar sağlamayı amaç edinmişlerdir. Tek gelirleri Dernek ve Vakıfları aracılığı ile Ülkenin değişik yerlerinde engelli bireyler için yardım amaçlı para toplamak rant elde etmektir.

 

Özel EÄŸitim yani engelli bireylerin eÄŸitimi Ülkemizde Fırsatçı çakallar sayesinde bir Pazar haline gelmiÅŸtir. Engelli bireyler üzerinden yapılan baÅŸka bir soygunda ÅŸudur. Bazı fırsatçı dernek, vakıflar ve bazı kuruluÅŸlar  Engelli birey ailesi ve eÄŸitimcileri için  vasıfsız kiÅŸiler tarafından içi boÅŸ geliri yüksek seminerler verilmektedir.

Devlet büyüklerime ve akademisyenlerimize sesleniyorum. Ülkemizde Engelli birey ailesi ve eğitimcilerine bilinçlendirme ve rehberlik faaliyetlerini siz yapın-yaptırtın. Oradan buradan toplama bilgilerle terliksi kişiler tarafından seminer verdiren bu dernek, vakıf ve kuruluşlara fırsat verdirmeyin.

Engelliler eÄŸitiminin kanayan baÅŸka bir yarası da eÄŸitimci eksikliÄŸidir.Sayın yetkililerimiz yıllardır Özel eÄŸitim alanına sertifikalı eÄŸitimci ile eÄŸitimci transferi yapmaktadır bu hem BranÅŸ öğretmenlerinin canını sıkmakta hem de eÄŸitim alan çocuk için büyük bir kayıptır.DeÄŸerli yetkililerimizden ricamız Lütfen artık eÄŸitimci transferine son verin  bu yapılan Uluslar arası hukuk kurallarına aykırıdır EÄŸitimci eksikliÄŸi bu kanunsuz transferi gerektirmez kesinlikle baÅŸka çözümlere vardır.Ünivesitelerde kontenjan arttırmak, yeni bölümler açmak deneyimli özel eÄŸitimcilere eÄŸitimle akademisyen olarak almak.... gibi

Son olarak Engelliler onun bunun çıkar aracı deÄŸildir. Engelliler üzerinden ne ÅŸekilde olursa olsun  rant elde etmeye çalışan kiÅŸilerin en kısa zamanda temizlenmesi temennisiyle…

Yazımı sabırla okuyan arkadaşlara teşekkür ederim. Site ve gruplarında yazımı paylaşma cesareti gösterebileçek arkdaşlarada özellikle teşekkür ederim

 

Mehmet ONGUN

Zihin Engelliler Sınıf Öğretmeni

Türkiye Özel Eğitim Derneği Yönetim Kurulu Üyesi


www.ozelegitimsitesi.com

www.ozelegitimforumu.com

www.toed.org.tr



 

Yorum ekle

Güvenlik kodu
Yenile


SEO by AceSEF
Siteni Ekle
google-site-verification: google09bd85cd605c77e7.html